Historiek


Oosterwijk is 1 van de 7 deeldorpen van Westerlo, in de Zuiderkempen.

Met pakweg 700 gezinnen is dit het kleinste dorp van de 7.


1965

De kwb in Oosterwijk is opgericht in mei 1965, mede onder initiatief van pastoor Lemmens zaliger.
De toenmalige stichters organiseerden vormende en sportieve activiteiten.
Met de hulp van plaatselijke inwoners slaagde men er na verloop van enkele jaren in, een kantine met voetbalplein op te bouwen. De kwb-voetbalploeg kende veel successen.

1987

Het noodlot sloeg toe begin juli 1987 (met Oosterwijk-kermis). De kantine werd door een brand volledig in de as gelegd. Men bleef echter niet bij te pakken zitten en men startte hetzelfde jaar nog met de bouw van een nieuw lokaal. Een nieuwe locatie werd gevonden en het nieuwe lokaal werd door de bestuursleden met eigen handen en met hulp van de kwb-leden opgebouwd. Het nieuw lokaal werd in april 1988 ingehuldigd.

2005

Viering van “40 jaar kwb-Oosterwijk” met de vertegenwoordigers van andere Westelse verenigingen.
De viering startte op vrijdag met een misviering en een uitgebreide receptie, en werd op zaterdag gevolgd door een groot ledenfeest, voor het eerst in ’t Klokkenhof.

 

2009

In 2009 heeft de kwb in Oosterwijk weer diverse activiteiten uitgevoerd. Hieronder een kort overzicht.

 

Wat samenaankopen betreft, hebben we in januari 2 avonden ingericht over dakisolatie. Op de eerste avond werd de plaatsing ervan uitgelegd, op de 2e avond konden er tegen gunstige prijzen aankopen worden gedaan.

In maart hebben we , speciaal gericht op jonge gezinnen, meegedaan aan de nationale kwb-actie voor samenaankoop luiers. Er waren geen honderden geïnteresseerden, maar ieder voordeel voor een van onze leden mag en moet tellen. Ook hebben we in 2009 de ‘klassieke’ samenaankopen voor potgrond en mazout georganiseerd.

Maandelijks hebben we een wijnavond gehad, waar toch duidelijk meer en meer animo voor ontstaat: in het najaar zaten we regelmatig aan 15 deelnemers, en we weten: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Hiernaast hebben we in oktober en december kooklessen georganiseerd, respectievelijk voor aperitiefhapjes en voor desserts.

Vanzelfsprekend hebben we afgelopen jaar weer met alle plezier met de basisschool in Oosterwijk samengewerkt bij de volgende activiteiten: de Paashaas, de barbecue op het Schoolfeest en de Sinterklaasviering. Dit blijven we van onze kant zeker in ere houden.

In het voorjaar hebben we een initiatie Joggen ingelegd. Wekelijks 3 avonden rustig aan opbouwen aan de conditie, met als doel om 5 kilometer zonder te stoppen uit te kunnen lopen.

Iedereen geslaagd, dus we gaan zeker door.

In het najaar hebben we de uitstap naar Antwerpen nog eens gewaagd: de Proms 2009, samen met enkele andere verenigingen.

Gehoord dat het weer een spetterende avond was!

Onze sterkhouders, voor het hele gezin, ontbraken afgelopen jaar niet: het Ledenfeest in maart, de Fietszoektocht in mei, de Zaklampentocht in november

en op de laatste dag van het jaar 2009 de warme choco voor de Nieuwjaarszangertjes, in de stal aan de kerk.

 

2010

Begin 2010 telt kwb Oosterwijk ongeveer 100 leden.